Kupparista tietoa

Kuppari ja luonnonvaratuottaja Mirja Sukava nauttii ja lataa itseään metsässä retkeillen, oleillen ja keräillen. Hyvää oloa kerryttää myös Suomen puhtaista petsistä kerätyt yrtit, joita hän käyttää tuotteissaan ja hoidoissaan.
Kuppari ja luonnonvaratuottaja Mirja Sukava nauttii ja lataa itseään metsässä retkeillen, oleillen ja keräillen. Hyvää oloa kerryttää myös Suomen puhtaista petsistä kerätyt yrtit, joita hän käyttää tuotteissaan ja hoidoissaan.

Moi, mä olen Mirja ja mä olen kuppari ja luonnonvaratuottaja. Kerron sulle seuraavaksi miksi aloin tähän, mitä olen tehnyt päästäkseni tähän ja mitä teen tällä hetkellä kehittääkseni itseäni ja ammattitaitoani. Elämähän on täynnä mahdollisuuksia oppia, kehittyä ja löytää uusia mielenkiinnon kohteita ja nyansseja, niin työssä kuin arjessa.

Opinnot

Peruskoulun ja lukion jälkeen kaupan kassalla opiskelun ja mäkkärissä työskentelyn vuosien jälkeen olin Ruotsissa au pairina ja muutettuani sen jälkeen Tampereelle aloitin tammikuussa 2015 opiskelut luonnonvaratuottajaksi Osaralla Hämeenkyrössä. Kävin myös luonto-ja ympäristöneuvojan sekä puolet maatalousyrittäjän ammattitutkinnot, sillä oli niin opiskelu oli niin kiinnostavaa ja olin jo tuossa kohtaa hyvin motivoitunut alastani eli opinnot etenivät hyvää tahtia. Onnekseni oli mahdollista venyttää vuodella valmistumistani, sillä tutkintoni, taitoni ja ymmärrykseni olisi jäänyt paljon vajavaisemmaksi, mikäli en olisi ehtinyt yli kurssirajojen niin opiskella ja kehittää ammatillista identiteettiäni tässä alati kehittyvässä maailmassa.

Kuppaus

Koulu, jossa opiskelin luonnonvaratuottajaksi sijaitsee lähellä Frantsilaa ja tekee myös jonkin verran yhteistyötä. Valmistumiseni lähestyessä selailin heidän kurssivalikoimaanja ja näin perhetuttumme Ratanaulan nimen kurssilistassa! Valmistuttuani rohkenin soittamaan hänelle ja kysyä, mikäli hän minua opettaisi. Olin päättänyt ruveta kuppariksi, vaikken ollut itse tullut kupatuksi vielä kertaakaan, niin vakuuttunut olin hoidosta ja sen vaikutuksista. Ja niinhän siinä kävi, sain kuppari-oppiäidin Sanna-Kaisa Ilmaisesta! 

Muu koulutus

Kävin avoimessa amk anatomian, fysiologian ja patologian perusteet ja ohella teen nyt kirjekurssina Henrietta Kressille yrttihoitajan opintoja. Luonnonvaratuottajaksi opiskellessa kävin pari kuukauden hakkaa Espanjassakin ja tein permakulttuurisuunnittelun sertifikaatin